Linkkivinkkejä aihepiireittäin

Alle on koottu muutamia mielenkiintoisia nettisivuja eri aihepiireihin liittyen. Mikäli sinulla on tiedossasi jokin sivu, jota ei tässä ole, kommentoi ihmeessä niin lisäämme sen listaan!


Kasvatustiede
Suomen kasvatustieteellinen seura keskittyy edistämään alan tutkimusta ja julkaisutoimintaa ja on monesti opiskelijoillekin tuttu Kasvatustieteen päivien järjestäjänä.
Jos koulutuksen tutkimus laajasti ja vertailevasti kiinnostaa, Koulutuksen tutkimuslaitos nettisivuineen on oikea paikka. Kasvatus-lehti kannattaa myös katsoa ja se löytyy tunnuksilla Nellin kautta Elekrasta, sillä itse sivustolta löytyy artikkeleista vain abstraktit. Kasvatus ja aika -lehti löytyy sivustolta vapaasti saatavilta kokonaisuudessaan.

Aikuiskasvatus
Jos aihepiiri kiinnostaa, kannattaa vilkaista ensimmäiseksi Aikuiskasvatus-lehtäAikuiskasvatuksen tutkimusseura järjestää erilaisia tilaisuuksia, joissa toimijat voivat perehtyä aikuiskasvatuksen tutkimukseen, kehittämiseen ja käytäntöihin. 
Kansanvalistusseuran sivut ovat oikea paikka, mikäli vapaa sivistystyö ja aikuiskasvatus kiinnostavat. 

Kansainvälisyys
Mikäli koulutus euroopanlaajuisena asiana kiinnostaa, tsekkaa Euroopan komission sivut koulutuksesta. Mielenkiintoinen on myös Euroopan komission Eurydice-tietokanta  jossa mm. monenlaisia tutkimuksia sekä eri maiden koulutusjärjestelmien esittelyä

Koulutuspolitiikka ja koulutus Suomessa
Opetushallituksen sivut ja Opetus- ja kulttuuriministeriön sivut ovat erinomaisia lähteitä kotimaisen koulutuksen tarkastelusta ja koulutuspolitikasta kiinnostuneille.


Uudenlaiset oppimisympäristöt
Oppimisympäristöjen kehittäminen on Opetushallituksen sivusto, jossa esitellään monenlaisia aihepiiriin liittyviä projekteja.

Mistä hakea tietoa?
Nelli-portaalista löytyy paljon kasvatustieteellisiä tutkimuksia ja muuta tieteellistä materiaalia. Portaaliin kirjaudutaan yliopistojen tai muiden korkeakoulujen tunnuksilla.
Doria on kansalliskirjaston julkaisuarkisto, jonka valikoimissa on useiden organisaatioiden tuottamia tekstejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti